Čo nového smernica?

Priatelia, ako iste viete, nedávne hlasovanie o návrhu smernice vo výbore Európskeho parlamentu LIBE prebehlo v náš prospech a tento výbor odmietol všetky Európskou komisiou navrhované zákazy. V súčasnosti na pôde Európskeho parlamentu prebieha diskusia vo výbore IMCO, ktorého závery budú kľúčové pre hlasovanie o návrhu smernice v pléne.

Výbor IMCO obdržal niekoľko stoviek pozmeňovacích návrhov a hlasovanie v tomto výbore sa preto presunie až na júl 2016. fjallraven kanken sale uk Hlasovanie pléna EP je plánované predbežne na september 2016. Členom výboru IMCO je aj p. Maglie Golden State Warriors poslanec Sulík a preto veríme, že pozmeňovacie návrhy na ktorých sme dlhodobo spolupracovali v rokovaniach tohoto výboru neostanú nepovšimnuté.

  • AIR ZOOM PEGASUS 34
  • S napätím tiež očakávame aké výsledky v konečnom dôsledku prinesie naše osobné rokovanie s hlavnou spravodajkyňou smernice v parlamente p. asics pas cher Ford ktoré prebehlo pred dvoma mesiacmi.

    Návrh smernice je intenzívne prerokovávaný aj v Rade, resp. v jej pracovných orgánoch. Touto cestou by som veľmi rád poďakoval zástupcom Stáleho zastúpenia SR pri EU, ktorí sa v mene SR zúčastňujú rokovaní orgánov Rady a na veci s nami veľmi úzko spolupracujú. Scarpe Nike Veľmi ma teší fakt, že oficiálna pozícia Slovenskej republiky sa nemení a voči navrhovaným zákazom ostáva trvalo striktne odmietavá. Nielen to, spolu s Českou republikou predstavuje Slovenská republika najdôraznejšiu opozíciu v Rade.

    Nakoľko sa o mesiac končí predsedníctvo Holandska v Rade, práce na texte pokračujú veľmi hekticky čo pre mňa znamená prakticky každodenné pripomienkovanie a prerokovávanie dokumentov ktoré predkladajú horliví zakazovači a vymýšľači všakovakých regulácií z jednotlivých členských štátov. Žiaľ, pripomienky zástupcov štátov ktoré sú k zákazom v opozícii sú Holandským predsedníctvom vedome úplne ignorované. David Wilson Jersey Veci v dnešnej EU dospeli do štádia, že Európska komisia nemá problém prísť za potlesku mnohých s totalitným návrhom na konfiškáciu legálne nadobudnutého majetku občanov bez náhrady a mnohé silné členské štáty tomu dokážu v Rade nadšene sekundovať úplným negovaním základných zásad demokratického legislatívneho procesu.

    Nadchádzajúcich 14 dní sa na Rade budú diať zásadné veci. V priebehu budúceho týždňa dôjde v pracovných orgánoch Rady k schvaľovaniu konečnej podoby pripomienok resp. asics gel kinsei 4 uomo pozície Rady k návrhu smernice tzv. General approach. Konečná podoba General approach bude schvaľovaná na stretnutí ministrov dňa 10.6.2016. Všetko nasvedčuje tomu, že pod enormným tlakom Európskej komisie dôjde v Rade aj napriek odporu Slovenska k presadeniu takých nezmyselných reštrikcií ako je obmedzenie kapacity zásobníkov na 10 nábojov a ich nadobúdanie na nákupné povolenie, zákaz samonabíjacích zbraní upravených zo samočinných, obmedzenie výnimiek pre zberateľov a pod. Zoznam zákazov je dlhý a nemá zmysel ho uvádzať v celosti nakoľko pred nami je náročný legislatívny proces v ktorom sa veľa vecí (snáď) ešte zmení.

    Koniec tohto nesmierne vyčerpávajúceho zápasu s veternými mlynmi je zatiaľ v nedohľadne. V júli sa predsedníctvo v Rade presunie na Slovenskú republiku a naši zástupcovia tak budú v pozícii mediátorov pri ďalších rokovaniach o obsahu smernice medzi Európskym parlamentom, Európskou komisiou a Radou. Ray Lewis Ravens Jerseys Z tohoto tzv. trialógu môže vzísť kompromis, ktorý pre nás bude prijateľný ale aj text ktorý pre nás bude znamenať úplnú stratu doterajších slobôd, ďalšiu byrokraciu, nútenú konfiškáciu majetku a zásadné narušenie právneho poriadku a bezpečnostného prostredia. Pokiaľ Európska komisia svoj návrh smernice nevezme späť a smernica bude schválená, čaká nás najmenej ročná implementačná fáza, v ktorej bude Slovensko pod hrozbou sankcií nútené prevziať smernicu do národného právneho poriadku vo forme zákona. Dopad smernice bude Komisiou ďalej monitorovaný a v päťročných intervaloch bude prehodnocovaná jej ďalšia úprava.

    Jedinou skutočne pozitívnou správou je nesmierne posilnená spolupráca európskych skupín obhajujúcich práva občanov na legálnu držbu zbraní. New Balance 247 mujer Sme v každodennom kontakte s našimi partnermi z väčšiny členských štátov a so zástupcami priemyslu. New York Giants Jerseys Keď nič iné, Európskej komisii sa v zbraňovej oblasti podarilo to, že si vytvorila silnú a akcieschopnú občiansku opozíciu.

    Pokračujeme…

    Dr.